Project – Fabchannel

 

De opdracht

Ontwerp een nieuwe user experience voor www.fabchannel.com, zodat het wat toevoegd aan de huidige experience;

Verricht hierbij grondig onderzoek naar de mogelijkheden binnen de nieuwe plugin Silverlight van Microsoft en gebruik deze bij het ontwerpen van de experience;

Maak gebruik van het nieuwe software pakker van Expression Studio;

Contact hebben met de technische ontwerpers, zodat deze de vernieuwingen binnen de applicatie waar kunnen maken.

Verbeteringen in huidige site

Allereerst hebben we gekeken naar de gebreken op de huidige site. Er zitten wat kleine fouten in die nog verbeterd mogen worden. Bijvoorbeeld de verkeerde locatie van een foutmelding, er zit geen backbutton op de pagina, de hoofdpagina mag wat doeltreffender (aankondiging van eerst volgende concerten) en de kleine player mag wat uitgebreider. Ook de full-screen player heeft maar weinig functies. Terwijl je tijdens het bekijken van een concert misschien veel meer zou kunnen doen. Bijvoorbeeld naar een ander nummer skippen of het geluid instellen.

Naamsbekendheid verhogen

Het doel van de site is echter recht toe recht aan nagestreefd: het bekijken van concerten online.

Daarom heeft het bewust niet gekozen voor verkoop van cd’s en dergelijke.

Om meer naamsbekendheid te verkrijgen zou de site echter wel zijn player op sites van bijvoorbeeld last.fm kunnen embedden.


Mijn ontwerpen

De player heeft onderaan het scherm een tijdsbalk staat er aangegeven welk nummer speelt. Ook kun je hier skippen tussen nummers. Wat er aan ontbreekt is het nummer waar je naar luistert en welke tijd er al is verstreken. Wanneer de player in een andere site zal worden geplaatst zal het logo van Fabchannel wel aanwezig moeten zijn, zodat ze snel naar de site kunnen surfen. Zo hoeft de gebruiker voor het bekijken van het concert niet per sé naar de site van Fabchannel zelf terug, maar kan deze zelf besluiten wanneer hij de site bekijkt. Mocht er interesse zijn voor andere concerten kan deze op het logo klikken.

small_player.jpg

Eerder heb ik de overweging gemaakt een aantal nieuwe logo’s op de player te plaatsen. Dit zou een andere experience met zich meebrengen. De player heb ik ook in een zwart vlak geplaatst samen met de andere gegevens over de artiest, zodat alles eenduidiger zou zijn. Hier heb ik echter mijn bedenkingen bij gekregen, omdat de gebruiker al gewend is aan het huidige interface. Ik denk ook niet dat Fabchannel op een nieuwe look zit te wachten, maar alleen zoekt naar extra toevoeging aan de gebruikerservaring. In ons geval een uitgebreidere full-screen player.

 

fabchannel3.jpg

In samenwerking met Bram Stege, Ewoud Verwijnen, Monica Gerritsen en Gregory Bolkenstijn

Meer informatie vind je terug in de powerpoint:

fabchannel.ppt

Advertenties

0 Responses to “Project – Fabchannel”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
Advertenties

%d bloggers liken dit: